Preslavni sveti Josipe, tebe je Bog izabrao za hranitelja svome Sinu i za zaručnika prečistoj Majci Njegovoj i postavio te tako glavarom Svetoj obitelji, pa te je zbog toga Namjesnik Kristov proglasio zaštitnikom Crkve Isusove.

Svim pouzdanjem srca svoga, molim te, priteci u pomoć čitavoj radničkoj Crkvi! Štiti na poseban način svojom očinskom skrbi Svetog Oca, te sve biskupe i svećenike, koji su sjedinjeni s Petrovom Stolicom!

Brani sve koji se uz sve poteškoće i patnje trude oko spasa duša i učini da se svi narodi ponizno podlože svetoj Crkvi izvan koje nema spasenja. Udostoj se, predobri sveti Josipe, primiti i mene među svoje štićenike.

Posvećujem ti se posve i, molim te, budi mi ocem, zaštitnikom i vođom na putu k spasenju. Isprosi mi čisto srce i veliku želju za vlastitim posvećenjem.

Učini da po tvome primjeru sva moja djela budu upravljena na što veću Božju proslavu i za sjedinjenje s božanskim Srcem Isusovim i Bezgrešnim Srcem Marijinim i s tobom, o, sveti Josipe.

Moli za me da postanem vrijedan biti dionikom onoga pokoja i blaženstva što si ga ti osjetio na svome smrtnom času. Amen.

 

Izvor: svetijosip.com