U petak, 30. travnja, održana je promocija knjige „Ispovijest bijednog grješnika“ Veseljka Kralja, suradnika na portalu „Muževni budite“ preko aplikacije „Zoom“.

Na promociji su sudjelovali, uz samog autora, Krunoslav Puškar (kao izdavač knjige), Zvonko Franc (recenzent knjige), trajni đakon Željko Kovačević (autorov prijatelj) i vlč. Željko Lovrić, župnik Župe sv. Leopolda Mandića u Zagrebu. Gosti iznenađenja bili su Krešimir Zemljić i obitelj Rojc koji su odsvirali nekoliko prigodnih pjesama.

Svaki od sudionika osvrnuo se na samog autora i njegovu knjigu, izdvojivši ono najupečatljivije.

Krunoslav Puškar, direktor Naklade ”Crisinus”, osvrnuo se na svoje poznanstvo s Veseljkom i suradnju na portalu „Muževni budite“. Oduševljen Veseljkovim tekstovima na portalu i upoznat s njegovom životnom pričom, predložio mu je pisanje knjige, na što bi on često odmahnuo rukom, sve do ljeta kada je odlučio početi pisati prva poglavlja svoje knjige.

Zvonko Franc je također bio jedan od nagovaratelja da Veseljko napiše knjigu. Međutim, znao je da će Veseljko to učiniti samo ako osjeti da je to Božja volja. Stoga je Zvonko izdvojio upravo tu otvorenost Božjoj volji i osluškivanju kojima je autor izrazito otvoren.

Željko Kovačević osobito je istaknuo autorovu istinoljubivost naglasivši kako je sama knjiga iznenađenje i jedna vrlo teška priča. Priznao je, da sam piše knjigu, vjerojatno bi određene stvari zaobišao i ne bi ih spomenuo, suprotno od samog autora koji se u potpunosti ogolio pred svojim čitateljima.

Vlč. Željko Lovrić nahvalio je Veseljkovu knjigu, usporedivši njezino izdanje kao rođenje jednog duhovnog djeteta. Naglasio je kako Veseljka ne poznaje dugo, ali da je odmah uočio kako se u njegovu životu moralo dogoditi istinsko obraćenje, jer samo takva osoba želi služiti Bogu prije svega.

Na kraju se svima obratio autor knjige, zahvalivši se svim sudionicima na promociji i dodavši kako je sama svrha knjige da čitatelja potakne na obraćenje i povratak Kristu. Ako se samo jedna osoba nakon njezina čitanja poželi ispovjediti i obrati, vrijedilo je napisati je.

Knjiga se može nabaviti u svim poslovnicama knjižara Verbum, Kršćanske sadašnjosti i Knjižare sv. Antuna, a moguće je naručiti je javljanjem na mail: crisinus@gmail.com.

 

Snimku promocije možete pogledati ovdje: