Naišli smo nedavno na molitvu koju je napisao blaženi Frédéric Ozanam (1813. – 1853.), suosnivač Družbe sv. Vinka Paulskog, a koja se namijenjena svima onima koji traže svoga ženidbenog druga. Da je sama molitva djelotvorna svjedoči i činjenica da je on sam, nedugo nakon što ju je napisao, upoznao Amélie Soulacroix i oženio je. Hoće li djelovati i kod vas? Kušajte i vidite.

 

Gospodine,

osjećam u sebi veliku prazninu koju ni prijateljstvo ni učenje ne mogu ispuniti. Ne znam tko će doći i ispuniti je. Hoće li to biti Bog? Hoće li to biti neko drugo stvorenje? Ako je stvorenje, neka dođe tek nakon nekog vremena, onda kada ga postanem dostojan.

Molim Te da ta osoba ima potreban izvanjski šarm kako ne bih nimalo žalio. No osobito Te molim da ovo stvorenje ima izvanrednu dušu, odlične vrline i da je mnogo bolja osoba od mene samog, da me podiže, a ne da me spušta, da je velikodušna, jer ja to često nisam, da je gorljiva, jer sam ja mlak u Božjim stvarima. I, konačno, da je empatična kako se ja, u svojoj inferiornosti, ne bih trebao sramiti pred njom.

Ne zaboravi me, Gospodine. Daj da i ja budem voljen. Ti znaš da ja ne tražim samo nježnost u ljubavi, koja je prezir prema svemu što je prizemno i snaga da se borim za Dobro, za Istinu. Amen.

 

Foto: Pixabay