Molitve sv. Blažu za svaku priliku

Molitve sv. Blažu, liječniku, biskupu, mučeniku i svecu Katoličke Crkve, pomoći će vam u raznim prilikama: za blagoslov grla, miran život i protiv zla.

Molitva za miran život

Gospodine, ujedinjeni sa svetim mučenikom Blažom, usrdno Te molimo: udijeli nam miran život na zemlji i pomoć da postignemo vječnu slavu u nebu. Po Kristu, Gospodinu našemu.

Amen.

Molitva za tjeranje zla

Gospodine Isuse Kriste, koji si kazao da se molitvom i postom tjeraju zlodusi i vjerom ozdravljaju bolesnici, dopusti, molimo Te da po zagovoru svetoga Blaža, mučenika Tvoga, ista ona vjera koja je njega učinila slavodobitnikom nad vlašću tmina i ljudskim bolestima, i nas uvijek očuva na spasenje.

Po Gospodinu našem, Isusu Kristu, Sinu Tvome, koji s Tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga, Bog, po sve vijeke vjekova.

Amen.

Molitva za blagoslov grla

Vrli mučeniče, sveti Blažu, koji si jakom svojom vjerom zaslužio dar čudesa, molimo te da nas braniš od bolesti grla i svakog drugog zla.

Ne daj da se okaljamo grijehom, ulij nam u srce živu vjeru da budemo spremni pretrpjeti istu smrt za milog Isusa i svetu vjeru da jednom budemo dostojni doprijeti do vječne slave na nebesima.

Amen.