p. Stjepan Ivan Horvat: Preuzmi odgovornost da si katolik, vjernik, muškarac

P. Stjepan Ivan Horvat misionar je Krvi Kristove i odgojitelj bogoslova u samostanu. Na prošlogodišnjoj 3. konferenciji katoličkih muškaraca „Budi muškarac” održao je izlaganje naziva „Ljubav i odgovornost”, u kojem se dotaknuo krize preuzimanja odgovornosti, osobito kod muškaraca.

„Imamo velik problem s preuzimanjem odgovornosti u našoj katoličkoj vjeri, i to se vidi na svakom koraku. U obitelji, na poslu, tamo gdje jesmo. Naprimjer, već se na krštenju javlja problem odgovornosti kada roditelji i kumovi, koji su obećali da će nas odgajati u vjeri, zakažu u održavanju svoga obećanja”, istaknuo je p. Stjepan, nadodavši kako je danas teško priznati se vjernikom.

„Tamo gdje jesi, tamo gdje živiš, preuzmi odgovornost da si katolik, da si vjernik, da si muškarac. To je ono što se od tebe traži”, zaključio je.

Kako preuzeti odgovornost? Kako ljubiti iz odgovornosti? Pogledajte u snimci izlaganja s 3. konferencije katoličkih muškaraca.

Prijave za ovogodišnju 4. konferenciju katoličkih muškaraca naziva „Budi muškarac”, koja će se održati 29. i 30. travnja u Lovranu pokraj Opatije, trenutno su u tijeku. Prijaviti se možete preko službene stranice konferencije www.budimuskarac.com do popunjenja mjesta.