Od prošle korizme aktualne su takozvane Straže sv. Josipa – molitvena bdjenja srijedom za nerođene na kojima sudjeluju samo muškarci. Međutim, od ove kampanje uvedena je i ”noćna straža”.

U vremenu od 22 do 23 h tako se svake srijede u sklopu inicijative ”40 dana za život” ove korizme odvija molitveno bdjenje za nerođene ispred Vinogradske bolnice, na kojem sudjeluju samo muškarci. Cilj noćne straže jest uzeti za uzora sv. Josipa, Gospina zaručnika i Isusova poočima, te bdjeti i moliti za nerođenu djecu, majke u potrebi, očeve.

Također, cilj noćne straže jest i ukazati na današnju krizu muževnosti koja rezultira krizom očinstva i muškarčevim bijegom od odgovornosti. Ovakvim okupljanjem zagrebački muškarci žele poručiti kako pravi muškarac štiti život i ostaje uz majku svoga djeteta bez obzira na situaciju.

Stoga, ako ste iz Zagreba ili okolice, pridružite se noćas hrabrim mladićima, očevima i djedovima koji će izaći iz svoje zone udobnosti da bi molili za spas nerođene djece. Nema ništa muževnije od molitve za spas nerođene djece.