Očevi, gdje ste?

Salesianine odgojne večeri (SOV) održat će se u ponedjeljak 20. ožujka u 20 sati u pastoralnom centru u Župi Svih Svetih u Sesvetama na temu „Očevi, gdje ste?  Promišljanje o očinstvu i autoritetu“.

Susret će poslužit kao jedinstvena prilika za razgovor o bitnoj temi krize identiteta očeva, a u tome će mu zasigurno pomoći i svetkovina sv. Josipa koju slavimo na isti dan.

U suvremenom svijetu muškarci se suočavaju s mnogim krizama i izazovima, a jedna od njih je i kriza očinstva koja se reflektira i na čitavu obitelj. Višestruke uloge oca, supružnika i muškarca zahtijevaju i razvoj pojedinih kvaliteta koje u današnje vrijeme nije jednostavno ostvariti.

Na susretu će prisustvovati zanimljivi gosti: Josip Juraj Zelić, oca četvero djece, i salezijanac don Mihovil Kurkut.

Josip Juraj Zelić otac je četvero djece kojeg najčešće opisuju riječima „markantan“, „karizmatičan“ i „čudesan“, a on sebe smatra skromnim, krotkim i poniznim. Trenutno radi kao ekonomist u Pivovari Medvedgrad.

Mihovil Kurkut, rodom s otoka Murtera, svećenik je salezijanac koji ima iskustva rada s mladima više od 25 godina u Hrvatskoj i Italiji. Danas radi kao direktor izdavačke kuće Salesiana i voditelj oratorija u Rijeci.

Ako vas zanima kako je to izgledalo u proteklim susretima, možete pogledati predavanja na YouTube kanalu OVDJE.