„On“ – knjižni prvijenac Mateja Lovrića jednostavnog naziva, a pun dubine

Nedavno je iz tiska izašla knjiga Mateja Lovrića, voditelja zajednice „Arka”, naziva „On“. Jednostavnog naziva, a puna dubine, prva autorska knjiga Mateja Lovrića donosi posebno duhovno iskustvo kojem će se svaki čitatelj uvijek iznova vraćati.

Podijeljena u tri dijela, knjiga „On” osobno je svjedočanstvo Mateja Lovrića o susretu s Bogom i čudesnim događajima u njegovu životu i životu bližnjih, donoseći istinite priče o Božjim darovima napisane rukom čovjeka koji živi evanđelje danas.

Na početku knjige Matej svjedoči kako mu je Božja providnost spasila život, nakon čega se potpuno otvorio Bogu. Počeo je pronalaziti Božje znakove u svakodnevici, pogotovo u svom poslu u zajednici „Arka” u Zagrebu, koja okuplja osobe sa i bez intelektualnih teškoća. Autor prepričava dirljive priče s Arkinih putovanja, piše o velikim osobama koje je u njoj upoznao i dijeli s nama životne lekcije koje je od njih naučio.

Najveći dio ove knjige posvećen je ljudima. Preko susreta s grešnicima, siromasima, prostitutkama, odbačenima, ljudima s margina društva, Matej nas podsjeća kako je Bog uvijek prisutan – u nama, u našem radu, u susretu s drugima.

Ova jedinstvena knjiga pokazuje nam da su čuda moguća i danas, i to u svakome od nas. Svakom će čitatelju donijeti posebno duhovno iskustvo kojem će se uvijek iznova vraćati.

PROČITAJTE Matej Lovrić: Mislio sam oduzeti si život, no jedan je pogled sve promijenio 

„Knjiga je zbirka osobnih priča, priča o susretima, o osobama, o radostima i žalostima, no prije svega to je zbirka priča o Njegovim čudima. Neka ti priče – svjedočanstva – iz ove knjige budu poticaj da radosno živiš ovaj čudesan život u ovom veličanstvenom svijetu i da se diviš spektaklu koji je On za tebe uredio”, napisao je fra Darko Tepert.

Knjiga je izišla u izdanju nakladničke kuće „Salesiana” i u samo nekoliko dana bilježi velik interes čitatelja. Može se nabaviti pomoću ove poveznice.

 

Foto i video: Salesiana