Jubilarni susret svih organizacijskih timova inicijative 40 dana za život, 10. po redu, održat će se ovaj vikend u Zagrebu, od petka 27. kolovoza do nedjelje 29. kolovoza 2021.

Svake godine na susretu se okupe sudionici Inicijative kako bi zajedno jačali, rasli, dijelili svjedočanstva i učili, a kako bi se što bolje, kvalitetnije i s još više žara zauzimali za život svaki dan, a osobito kroz rad Inicijative u svom gradu.

Na ovom jubilarnom susretu jedan od sudionika bit će i Robert Colqhoun, međunarodni direktor Inicijative iz Londona.

Organizatori su također zahvalni što će u subotu navečer svetu misu u župi sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci predslaviti pomoćni biskup Zagrebačke nadbiskupije, mons. Ivan Šaško.

U petak će se održati i otvoreni susret, odnosno duhovna obnova, koju će predvoditi p. Marko Glogović, župnik župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Sveticama kod Ozlja, osnivač udruge Betlehem i duhovni pratitelj Inicijative te udruge Hrvatska za Život.

Na ovu su duhovnu obnovu, osim samih sudionika susreta, pozvani i drugi borci za život. Počinje svetom misom u 19:30 sati u župi sv. Terezije od Djeteta Isusa na Miramarskoj cesti, a nakon svete mise bit će i klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu. Duhovnu obnovu će pjesmom pratiti poznati zagrebački katolički glazbeni sastav Duhovni kutak.

 

Izvor: www.40danazazivot.com