Danas se održala prva Straža sv. Josipa, molitveni sat srijedom tijekom kojeg su se okupili samo muškarci i molili ispred bolnice ili doma zdravlja u svome gradu. Stotine muškaraca je tako molilo u 35 gradova za spas nerođene djece u sklopu korizmene kampanje inicijative ”40 dana za život”, čime se poslali poruku da pravi muškarac štiti život i stoji uz majku svoga djeteta bez obzira na situaciju. Time su za svoj uzor uzeli sv. Josipa, Gospina zaručnika i Isusova poočima, uzora autentične muževnosti i očinstva.

Ovo je prva srijeda u kampanji tijekom koje se održala Straža, a održat će se svake srijede, sve do kraja korizmene kampanje. Geslo ove kampanje glasi: „Nisam li ti zapovjedio: odvaži se i budi hrabar?‟ (Jš 1, 8-9). Pogledajte kako je bilo ove srijede i provjerite koji su se muškarci ohrabrili i odazvali na molitvu za spas najpotrebnijih.

Koprivnica

Đakovo

Rijeka

Šibenik

Split

Varaždin

Zagreb

Vrbovec

Trogir

Zadar

Vinkovci

Velika Gorica

Zaprešić

Zabok

Karlovac

Dubrovnik

Knin

Ako si propustio ovu srijedu, nemoj propustiti drugu. Moli za izgradnju kulture života u svome gradu. Ili kako bi rekao bl. Alojzije Stepinac: ”Pravi muževi ne sagiblju koljena pred lažnim duhom vremena.”