U subotu 5. lipnja 2021. u 10 sati na zagrebačkom Bundeku održat će se 4. utrka za život u organizaciji udruge „Hrvatska za Život“. Cilj Utrke je i kroz sportsko-rekreativan način podići svijest o svetosti i ljepoti života.

„I ove godine pozivamo sve trkače, amatere i profesionalce, da se odazovu na Utrku i svojim sudjelovanjem pomognu bebama, majkama i očevima za koje skrbi Udruga.“, rekao je Damir Luka Saftić, glavni organizator Utrke te nastavio: „Osim Utrke za odrasle, i ove godine će se održati prigodna dječja utrka.“

Utrka za odrasle dugačka je 4800 metara, a trasa Utrke je: jezero Bundek (start kod ljetne pozornice), južni savski nasip, Most mladosti (zapadni nogostup), sjeverni savski nasip (u smjeru zapada), Most slobode (istočni nogostup), južni savski nasip (u smjeru istoka), jezero Bundek (cilj kod ljetne pozornice).

Kotizacija za Utrku iznosi 60 kuna, a uključuje majicu, prigodan poklon i okrjepu.

Prijava za Utrku za odrasle nalazi se na ovoj poveznici: https://forms.gle/a4WnNX8CDGbP8cUt9

“Kroz otprilike 200 metara dugačku stazu trčat će i maleni za malene. Dječju utrku smo ove godine podijelili u nove kategorije: tek prohodala djeca do 3 godine, 4 do 7 godina i 8 do 11 godina, a trkače i pobjednike čekaju prigodne nagrade.”, rekla nam je Petra Milković, dopredsjednica Udruge.

Utrka za djecu održat će se u 9 sati. Dijete možete prijaviti na Utrku na ovoj poveznici: https://forms.gle/kxH5mLCGGWss9rxR9

Kotizacija za dječju utrku nije određena, već su roditelji pozvani dati dobrovoljni prilog.

Sva prikupljena sredstva Udruga koristi za provođenje svojih programa, a prvenstveno za brigu o bebama, majkama i očevima. Trenutno Udruga skrbi za otprilike 50 obitelji u cijeloj Hrvatskoj.

Večer prije, u petak 4. lipnja 2021., organizatori pozivaju na svetu misu s nakanom za nerođene u župi sv. Josipa na Trešnjevci u 19 sati.