SVJEDOČANSTVO Zvonimir Žulj: Kako mi je krunica preobrazila život

„Svoje obraćenje pripisujem Blaženoj Djevici Mariji”, ovim je riječima započeo svoje svjedočanstvo mladi Zvonimir Žulj na svome YouTube kanalu naziva Defensor veritatis, u kojem je istaknuo koliko je krunica promijenila njegov život.

„Prije nego što sam počeo moliti sv. krunicu, moj je život bio kompletno rasulo. Bogu hvala, osobno nisam imao problema s bludom, alkoholom, porocima, ali sam imao problema s nečim puno gorim: dubokom unutarnjom depresijom, bijesom, očajem i mržnjom.” Sve ga je to duboko razdiralo, a izrodilo se preko rana koje je zadobivao još od najranije dobi.

„Rane su u čovjeku rupe i čovjek bira koga će kroz te rupe propustiti: Boga ili đavla. No jedino Bog može zacijeliti te rane”, objašnjava Zvonimir. Na blagdan Gospe Lurdske 2014. godine osjetio je poticaj da kupi krunicu i da je počne moliti. Nakon prve krunice obuzeo ga je neobičan mir. „Znao sam samo ovo: ja ovoga želim još i ja to nikad nisam u životu iskusio. Čudo! Molio sam zaista tu krunicu srcem.” Upravo je ta krunica započela proces iscjeljenja svih njegovih rana.

Dotad je mislio da je krunica molitva za bake, jer mu do njegove 20. godine nitko ništa nije rekao o krunici, no i to se ubrzo promijenilo. U kratkom se roku uvjerio u snagu i moć krunice koja je mijenjala povijesne događaje te i danas mijenja svijet i pojedinca.

Nakon nekog vremena, krunica je postala sastavni dio njegova života, a mnogi su oko njega počeli uviđati njezine plodove, među kojima su bili najistaknutiji mir i ljubaznost. „Ajme, Zvone! Kako si se ti smirio! Kako si postao drugačiji!”, govorili su mu ljudi iz njegove bliže okoline.

Kako kaže, krunica je doprinijela njegovoj kompletnoj preobrazbi identiteta, emocija i života. „Molite krunicu s pouzdanjem i pobijedit ćete u svim bitkama svog života”, zaključio je za kraj Zvonimir, čije poticajno svjedočanstvo možete pogledati u nastavku.