Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj ponovo poziva na uključivanje u Veliku devetnicu »Hrvatska moli za život« svakog 25. u mjesecu – od 25. ožujka (Blagovijest) do 25. prosinca (Božić) – tijekom 2021. godine.

U tu svrhu istoimeni Ured priredio je prigodni materijal koji se lijepo uklapa u kontekst Godine svetoga Josipa kao i kontekst godine Godine obitelji uz petu obljetnicu objave apostolske pobudnice Amoris laetitia koja traje od 19. ožujka 2021. do 26. lipnja 2022.

Materijal sadrži: smjernice za odvijanje velike devetnice, predloženu opću nakanu i pripadajuće molitve, prijedloge dodatnih sadržaja po mjesecima s pripadajućim poveznicima i prilozima, predložak za euharistijsko klanjanje i kraći oblik obreda blagoslova ženâ pred porod iz Rimskoga obrednika.

Kao uvod u veliku devetnicu u srijedu 24. ožujka, uoči svetkovine Navještenja Gospodinova, u katedrali sv. Vida u Rijeci euharistijsko klanjanje s početkom u 20 sati predvodit će riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić, predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj. Klanjanje će se moći pratiti uz izravan prijenos na Facebook stranici Riječke nadbiskupije.

 

Izvor: obitelj.hbk.hr