Vladimir Grebenar: Primjer sv. Josipa kao poduzetnika

Godina sv. Josipa je na izmaku, ali ne i promišljanja o njegovu primjeru. U nastavku donosimo izlaganje dr. sc. Vladimira Grebenara s ovogodišnje konferencije katoličkih muškaraca „Budi muškarac”, u kojem promišlja o primjeru sv. Josipa kao poduzetnika.

Dr. sc. Vladimir Grebenar suradnik je na portalu „Muževni budite”, a prije svega doktor znanosti s višegodišnjim iskustvom top menadžmenta i upravljanja velikim i složenim poslovnim organizacijama iz djelatnosti građevinske proizvodnje i trgovine.

U svome izlaganju osvrnuo se na najstarije zanimanje na svijetu, tesarsko zanimanje, koje je obavljao sv. Josip, istaknuvši, između ostalog, kako je njegovo zanimanje jedno od rijetkih zanimanja koje se održalo do današnjeg dana. Osvrtom na posebnosti posla koji je sv. Josip obavljao, dr. sc. Vladimir Grebenar dotaknuo se i posebnosti karaktera sv. Josipa, koji je bio potreban da bi se obavljao tako naporan i precizan posao tesara.

Više o važnosti sv. Josipa i o važnosti njegova zanimanja pogledajte u izlaganju s ovogodišnje konferencije katoličkih muškaraca u dva dijela.