Započele su prijave za novi, peti ciklus programa ‘Exitus’!

Novi, peti ciklus programa Exitus, u organizaciji Bratstva Blaženog Karla Austrijskog proizašlog iz programa Exitus, započinje 13. siječnja i traje do Uskrsa 2020. godine. Program Exitus nudi devedesetodnevno razdoblje pročišćenja posvećeno molitvi, askezi i bratstvu, tri važna stupa koja zajedno vode do slobode.

„Ta tri stupa Exitusa su conditio sine qua non ovog programa – askeza, molitva i bratstvo. Ništa nema bez mogućnosti izricanja ne svojim prohtjevima i željama, ništa nema bez pouzdanja u Boga i vjere da je sve njegov dar, ništa nema bez pouzdanja u braću i bližnje koja za tebe mole i nose te poput samog Krista.‟ (Perica)

Ako želimo biti muškarci, prioritet bi nam trebao biti Krist i njegovo kraljevstvo. Devedesetodnevni program Exitus idealno je vrijeme da bi nam Krist postao prioritet, da bismo s Kristom živjeli život, s njime sustvarali, po njemu ljubili, od njega postajali sve bolji za sve ljude oko nas, svoje brakove i obitelji, svoje zajednice, za Crkvu i čitavo društvo.

Tih devedeset dana će i tako proći kroz život, pokušaj ih proživjeti na poseban način. Nauči se obuzdavanju sebe, ljubavi i poštovanju prema drugima, na život u redu, na uljudnost i iskrenu muževnost. Ne budi lijen i ne dopusti da ti ova općenita sklonost muškaraca lijenosti potrati život. Budi džentlmen, kavalir, vitez, odvaži se na ovo devedesetodnevno putovanje. To je put avanture i borbe između odricanja i kompromisa, između umiranja sebi i komocije, neuspjeha i trijumfa, ustrajnosti i nepostojanosti. To su razlozi zbog kojeg EXITUS PROGRAM NIJE ZA SVAKOGA i traži se psihofizičko zdravlje.

Također, idealno je oformiti svoje bratstvo – pitati i potaknuti muškarce oko sebe da se zajednički prijavite kao već oformljeno bratstvo i tako započnete program.

Više o programu može se naći na portalu Exitus: https://exitus.hr.

Prijaviti se možete preko poveznice:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnWmxomhnk2bG5y1AHkX6CjOoprG5qlmZnRTVcxcHdwD3_RQ/viewform