Odakle dolazim i kuda idem? Svijet žudi za tim da čuje odgovore na ta pitanja.

Živimo u vremenu najveće krize Crkve. Ta je kriza spolne prirode. Moderni svijet više ne razumije što to znači da nas je Bog stvorio kao muško i žensko. Živimo u svijetu koji nas zakonski obvezuje da kažemo kako je razlika između muškog i ženskog u svojoj biti beznačajna.

Sv. Ivan Pavao II. je predvidio tu krizu i dao svijetu teologiju tijela. Ona nam daje odgovore na najveće čežnje našeg srca. Ona je karta do ispunjenja, mira, nade i radosti za koje smo stvoreni.

Institut teologije tijela (Theology of the Body Institute) stoga će održati besplatnu online konferenciju od 8. do 10. svibnja na kojoj će deseci prominentnih govornika i umjetnika, uključujući Christophera Westa, prikazati kako se teologija tijela može primijeniti na svakodnevni život, kako ona može promijeniti molitveni život, kako ona može iscijeliti naše najdublje rane i kako ona može oživjeti tvoju vjeru.

Prvog dana konferencije, 8. svibnja, u podne, konferencija će se otvoriti i sudionici će dobiti pristup svim unaprijed snimljenim prezentacijama. Konferencija će završiti 10. svibnja u ponoć. Nakon 10. svibnja također će biti moguće pristupiti konferenciji, ali uz mogućnost naknade. Prijave na konferenciju moguće su putem ove poveznice.

Isusove prve riječi u Evanđelju po Ivanu su: ”Što tražite?” Institut teologije tijela poziva vas da se ovog vikenda ujedinite s tisućama muškaraca i žena diljem svijeta koji traže mir i radost koje nam Krist nudi. Pozovite članove svoje obitelji i prijatelje te se zajedno uključite u konferenciju.