9. Zavjetno hodočašće Marijanskog zavjeta i 2. Domovinska duhovna obnova

Bratovština Marijanski zavjet za Domovinu već devetu godinu zaredom organizira pješačko hodočašće gotovo cijelom Hrvatskom te dijelom Bosne i Hercegovine. Od Osijeka pa sve do Dubrovnika.

Ovogodišnja hodočasnička ruta kreće iz Osijeka 11. lipnja te, nakon više od 1700 km i 75 dana hoda, završava u Dubrovniku 24. kolovoza 2023. godine. Hodočašće povezuje gotovo sva Marijanska svetišta Lijepe naše.

U skladu s ovogodišnjim geslom hodočašća Marijanski zavjet za Domovinu – „Ustanimo i pohitimo s Marijom!” (usp.  Lk 1, 39) – učinimo upravo to – ustanimo i pohitimo te dajmo jedni drugima svjedočanstvo nade koja je u nama.

Prijave su u tijeku, a prijavnicu potražite na www.marijanskizavjet.hr

Također, bratovština Marijanski zavjet za Domovinu organizira 2. Domovinsku duhovnu obnovu koja će se održati u Herojskom gradu – Vukovaru, simbolu prkosa, boli i ponosa od 31. 8. do 3. 9. 2023. godine prateći teme ”Četiri tjedna duhovnih vježbi” pod geslom: “Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe […] i naći ćete spokoj dušama svojim” (Mt 11, 28-29).

Ovom duhovnom obnovom žele pronaći mir koji nudi Gospodin, za duhovno ozdravljenje
hrvatskoga branitelja i članova njegove obitelji jer osnažen i cjelovit čovjek svoju snagu očituje ponajprije na vlastitoj unutrašnjosti da bi mogao prepoznati svoje dostojanstvo.

Žele da ova obnova bude i povratak međusobnog povjerenja – branitelja i mladih, muževa i žena, roditelja i djece, svećenika i puka Božjega. Uz pomoć duhovnog vodstva i po Marijinom zagovoru posvetit će ovo vrijeme duhovnom osnaživanju svake osobe i jačanju zajedništva.

Broj sudionika je ograničen. Prijave počinju 11. lipnja i traju do 3. kolovoza 2023. Prijave sudionika su obvezne putem prijavnice na web stranici www.marijanskizavjet.hr