Božićno izdanje serije „The Chosen” obara sve kino rekorde

Izgleda kako nećemo morati brinuti o sljedećoj sezoni serije „The Chosen” jer njezino posebno božićno izdanje, epizoda naziva „Glasnici”, trenutno obara kino rekorde.

Naime, prošlog se vikenda ova kino epizoda zatekla na 4. mjestu američkog „Box officea”, odmah iza „jakih” holivudskih filmova sa snažnom medijskom promidžbom, zaradivši u kratkom roku 10 milijuna dolara. Međutim, za seriju „The Chosen” nije potrebna nikakva medijska pompa jer o najvećem crowdfunding medijskom projektu već svi sve znaju, a ako i ne znaju, sada sigurno znaju.

Sama božićna epizoda, pa i čitava serija, definitivno odskaču od modernih uprizorenja biblijskih izvještaja, ne nudeći nikakav „napredan” ili „alternativan” biblijski prikaz, nego pokušaj stvarnog, ljudskog prikaza ključnih ljudi i događaja otprije dvije tisuće godina.

„Jeste li ikad razmišljali o tome o čemu su Marija i Josip razgovarali na putu u Betlehem? Jedva su poznavali jedno drugo, a oboje su bili pod teretom najvećeg trenutka u povijest”, stoji na službenoj FB stranici serije. Poznavajući živopisne dijaloge iz prethodnih epizoda serije, sigurni smo kako će nas i u ovoj epizodi scenaristi oduševiti svojim viđenjem razgovora dviju najvažnijih osoba u ljudskoj i kršćanskoj povijesti.

Ova se božićna epizoda trenutno prikazuje u američkim kinima i to u samo 1700 kina, a za koji tjedan će doći i do nas, ali ne u kino formatu. Kako su najavili voditelji ovog projekta, epizoda će biti prikazana i na njihovoj aplikaciji i na službenoj mrežnoj stranici, gdje će sasvim sigurno srušiti sve dosadašnje rekorde gledanosti.

Do tada će američki fanovi serije uživati u ovoj posebnoj epizodi na velikom kino ekranu, preporučujući i drugima, vjernicima i nevjernicima, da pogledaju ovaj, po svemu sudeći, živopisan prikaz Isusova rođenja, koji će postati još jedan moćan alat (nove) evangelizacije u svijetu.

Najavu ove kino epizode možete pogledati u nastavku: