Je li kraljevstvo Božje u tvome srcu?

Je li kraljevstvo Božje u tvome srcu? Ako mi odgovaraš “da”, onda ne vidim zašto je tvoje srce uznemireno te zašto stalno živiš u tjeskobi.

Tvoj život je u rukama Boga koji nije prevrtljiv i nepredvidiv kao Homerovi bogovi. Isus nas je naučio da Ga zovemo Oče. Stoga se tvoj život dobro čuva.

Ako su tjeskoba i potištenost postale pratiteljice tvog života, to je zato što u tvom srcu ima malo vjere u Oca nebeskog. Ovaj nedostatak vjere prouzrokovat će ti čir na želucu, a najvjerojatnije i u srcu.

Medicinska znanost je dokazala da će onaj tko se zna smijati zasigurno duže živjeti. Znaš li da se manje energije troši na smijanje, nego na tjeskobu i tugu? Tjeskoba crpi snage ne samo duha, nego i tijela.

Tjeskoba ti ne dopušta da misliš pozitivno. Stanje tjeskobe vitla te u borbu protiv nepostojećih problema, tako da se energija duha i tijela uzalud crpi.

Kako se savladava tjeskoba? Sigurno ne gutajući šarene tablete, već vjerom u Boga.

Potrudi se u svakoj situaciji napraviti ono moguće, a ono nemoguće prepusti Bogu, jer Njemu ništa nije nemoguće.

Jesi li razumio, ili si nerazuman i srca spora da vjeruješ u Riječ Božju?

Kad ti đavao želi uznemiriti srce, ovako moli: Gospodin je pastir moj: ni u čem ja ne oskudijevam. Na poljanama zelenim on mi daje odmora, na vrutke me tihane vodi… Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si ti, Gospodine, sa mnom… Sreća i milost pratit će mene sve dane života moga (psalam 23).

Nauči napamet ovaj psalam. Recitiraj ga s vjerom više puta dnevno. Ova molitva će iz tvog srca odstraniti svaku tjeskobu. Amen. Aleluja.

(O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva)

 

Foto: Unsplash