Samostan hercegovačkih franjevaca u zagrebačkoj Dubravi poziva sve muškarce na 1. susret očeva pod nazivom „Očinstvo – izazov i poslanje“ kojoj mogu prisustvovati od 27. do 29. kolovoza.

Susret očeva sastojat će se od nagovora, molitve, sv. mise, ali i od prilike za sv. ispovijed i druženja. Njezin je cilj, kako navodi organizator, „povezati muškarce u druženju, razmjeni iskustava i molitvi kako bi se snažnije istaknule vrijednosti očinstva u ovim izazovnim vremenima.“

„Očeva figura nedvojbeno je važna za fizički, psihički, a osobito duhovni rast djeteta. Nažalost, nerijetko je zapostavljena i podcijenjena esencijalna uloga oca u razvojnom procesu djeteta. Očinstvo nužno uključuje izgradnju duhovnosti koja će još više uključiti muške vlastitosti i osobine te ujedno potaknuti na snažniju vezu s nebeskim Ocem, izvorom svakoga očinstva“, dodaju organizatori.

Vrijednost i važnost očinstva naglasio je i papa Franjo posvetivši ovu godinu Godinom sv. Josipu. Zbog toga se ovaj susret odvija u pravo vrijeme, kada treba još više promišljati o autentičnom očinstvu i djelovati na tome polju.

U petak i u subotu susret počinje od 16.30 h, a u nedjelju od 11.30 h. Susret će se odvijati u samostanu i crkvi Bezgrešnog začeća bl. Djevice Marije.

Foto: Unsplash