Ovo je naraštaj koji ne voli djecu

Ovo je naraštaj koji ne voli djecu. Italija je, nažalost, zemlja staraca. Pad nataliteta u Italiji deprimirajuć je i zastrašujuć. U talijanskim kućama više se čuju jadikovke starih, nego radosni povici djece. Djeca smetaju i smatraju se preprekom slobodi i ostvarenju karijere u civiliziranom svijetu. Djeca se više ne smatraju darom s neba, već teretom.

Nakon prvog djeteta ili maksimalno nakon drugog, par (čak i oni koji se ispovijedaju katolicima) se zatvara rađanju novog života. Ako, nažalost (kako kažu pogani) dođe do treće trudnoće, bez odlaganja se odlazi na pobačaj. Uvjeren sam da je u posljednjih pedeset godina 70 % žena počinilo zločin pobačaja.

Treba reći da, kad bi mlada žena, zdravih kršćanskih načela, rekla majci ili svekrvi da je trudna s trećim djetetom, one bi joj ovako odgovorile: “Ma, ti si luda što želiš treće dijete! Savjetujem ti da pobaciš. U današnje vrijeme ne možeš odgajati treće dijete!”.

Isus je prekorio apostole jer su priječili majkama da dovedu djecu Isusu kako bi ih blagoslovio. I govorio im je: “Pustite dječicu neka dolaze k meni jer kraljevstvo nebesko je njihovo i onih koji su kao oni”.

Danas je Isus ogorčen na one katoličke parove koji su namjerno neplodni. I govori im tvrde riječi: “Opaki naraštaju, ne volite i ne prihvaćate djecu, ali u svoje domove primate pse i mačke, koje nisam stvorio na svoju sliku i priliku. Ne uzdižete se do nadnaravnog svijeta i ne tražite kraljevstvo Božje jer ne promatrate lice novorođenčadi!

Ogorčen sam i na one koji svojom pohotom ubijaju nevinost djece i čine teži grijeh od onog Herodovog. Ja sam milosrdan Bog, ali samo prema onima koji se pokaju.” Amen. Aleluja.

(O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva)

 

Izvor: sjeme.com

Foto: Unsplash