Mogu li muškarci nositi ranu izabranog ili spontanog pobačaja? Postoje li muškarci koji svjedoče svoju bol zbog gubitka djeteta? Postoji li rješenje?

Na ta, ali i mnoga druga, pitanja ponudit će se odgovor ove korizme u sklopu inicijative „40 dana za život‟, a na tribinama na kojima će se predstavljati program „Iscjeljenje očeva srca‟.

Sam program pokrenut je u sklopu udruge „Hrvatska za Život‟ pod kojom djeluje inicijativa „40 dana za život‟, na poticaj patera Marka Glogovića, a potaknut je upitima mnogih muškaraca koji se bore s ranom izabranog ili spontanog pobačaja. Provoditelj programa je Davor Šošić, a njegovi su suradnici: Vedran Politeo, Marko Bunić, Predrag Pavičić i Josip Matezović. Duhovnik programa je vlč. Davor Šumandl.

„Učili su nas kad se govorilo o pobačaju da je on stvar žene i da se tu radi o njezinom tijelu, da je to njezina odluka. No što je s muškarcima? Oni nam se često nakon pobačaja znaju javiti i reći nam: ”Gdje sam tu ja? Što sa mnom? To je bilo i moje dijete! I ja trebam pomoć!”‟, rekao je za naš portal Marko Bunić, jedan od suradnika programa. Nada se da će se upravo nakon predstavljanja ovog programa mnogi muškarci koji nose ranu izabranog ili spontanog pobačaja ohrabriti i prijaviti na program.

Vlč. Šumandl na to zaključuje: „O postabortivnom se sindromu kod muškaraca vrlo malo govori, a zapravo bi se trebalo mnogo govoriti jer on ostavlja velike posljedice na njih. S vremenom svi muškarce shvate da su pobačajem izgubili svoje očinstvo, da nisu zaštitili svoje dijete i svoju ženu.‟

Sam logo programa u obliku je štita u kojem je srce i križ. Štit je simbol muževnosti, hrabrosti i odvažnosti, srce je ono srce koje je ranjeno pobačajem, a križ je onaj trajan Božji pečat u obliku zavoja koji liječi tu ranu i srce, a muškarcu daje snagu.

Dosad su predstavljanja programa „Iscjeljenje očeva srca‟ održana u Krapini, Križevcima i Vinkovcima, a održat će se i u preostala 32 grada u kojima djeluje Incijativa. Za samo predstavljanje programa već su se zainteresirali i neki drugi gradovi. Večeras će program tako biti predstavljen u Labinu, sutra u Rijeci, a prekosutra u Puli. Za više podataka o predstavljanjima pratite Facebook stranicu Iscjeljenje očeva srca.

Više o samome programu pročitajte u intervju s provoditeljem programa, Davorom Šošićem: https://muzevnibudite.com/davor-sosic-provoditelj-programa-iscjeljenje-oceva-srca-i-muskarci-pate-od-rane-pobacaja/.