U petak, 11. rujna, u emisiji „More milosrđa‟ na LaudatoTV gostovao je Roko Palić, bivši jetseter, a danas vrijedni OPG-ovac. U pola sata posvjedočio je svoje čudesno obraćenje u Šurkovcu, svoj hod s Gospodinom nakon obraćenja, ali i svoj život prepun grijeha iz kojega ga je Gospodin uspio izvući.

Do 2014. godine, Roko Palić bio je tako vlasnik brojnih kafića u Novalji i Zagrebu, svi su ga poznavali, no to ga nije ispunjavalo. Novac, droga, alkohol, blud… samo su ga vukli sve dublje u ponor očaja. „Pun mi je život bio grijeha, opačina‟, kaže Roko. Stoga je jednoga dana odlučio otići na vrh zgrade i baciti se s nje. Shvativši da to nije pravi put, vraća se u svoj stan i odlučuje boriti se da se vrati Kristu. Uzeo je u ruke raspelo i rekao: „Možeš mi uzeti sve, ali moja duša ide k Bogu.‟ Nekoliko dana nakon toga, prijatelji ga vode u Šurkovac, na duhovnu obnovu fra Ive Pavića, gdje se sve u njegovu životu počinje mijenjati nabolje i on počinje osjećati da napokon ide u pravom smjeru. „Otada ništa u mom životu nije isto,‟ kaže Roko.

Kako Roko otkriva u svome svjedočanstvu, do pokušaja samoubojstva doveo ga je težak život. Imao je pet godina kada je grijeh ušao u njegovu obitelj, nakon čega su se njegovi roditelji počeli svađati i razilaziti. Nakon rastave roditelja, Roko i njegova braća i sestre ostaju s majkom u Gospiću, a majka ga počinje tući. On tada počinje bježati od kuće i počinje ga više odgajati ulica. Na ulici je pak pao u ralje pedofilije. Kada je postao svjestan što mu se zapravo dogodilo, počeo je živjeti u strahu i od straha je htio da ga se svi boje. S 12 godina završava u Dječjem domu u Petrinji, gdje postaje žrtva nasilja i maltretiranja. S 14 godina dolazi k ocu u zagrebačku Dubravu, gdje na ulici dobiva batine pa odlučuje trenirati boks kako bi se mogao obraniti. Nedugo nakon toga počinje se tući i polako postaje osoba „bez kontrole‟…

Čitavo svjedočanstvo pogledajte u snimci u nastavku, kao i svojedočanstvo fra Ive Pavića, karizmatika iz Šurkovca.