Priča Matije (28) i Petre Mujkić (29) iz Koprivnice preko noći je osvojila Hrvatsku nakon što je na Facebooku osvanuo emotivni video s njihova vjenčanja koji je dosad već pogledalo nekoliko milijuna ljudi.

U tome kratkom videu koji je nastao prije otprilike 3 godine prikazan je dio crkvene ceremonije u kojem Matija pred oltarom s nestrpljenjem dočekuje svoju buduću suprugu te kako je promatra s divljenjem i suzama dok mu ona prilazi i dok stoji pokraj njega tijekom vjenčanja. No to je ujedno i ono najemotivnije. Dok ona stoji pokraj njega, on sjedi u kolicima.

Naime, Matija je samo godinu dana prije vjenčanja bio aktivan i svima poznati nogometaš u Županijskim nogometnim ligama. Sve dok nije doživio prometnu nesreću koja ga je prikovala za kolica, nakon koje mu liječnici nisu davali veliku nadu da će opet prohodati. No on to nije želio prihvatiti, nego se odlučio boriti i ustrajati u nadi da će se ubrzo oporaviti.

Međutim, zbog nesreće je htio odgoditi samo vjenčanje, a to njegova Petra nikako nije htjela dopustiti. Za nju to nije bila nikakva prepreka, pri čemu je i ona pokazala svoju hrabrost i odlučnost. Štoviše, samim time što je pokazala toliku potporu svome budućem mužu i što se nije ni u kojem trenutku dala pokolebati, pokazala je snagu svoje vjere u Boga, ali i pravo značenje žene vrsne.

Priča Petre i Matije tako je dokaz da je ljubav jača od svega i da riječi koje su izrekli na vjenčanju „U dobru i zlu, u zdravlju i bolesti‟ za njih itekako nose značenje. To pokazuje i svaka sekunda njihova kratkog videa na kojem svi počinju plakati onog trenutka kada Petra počinje polako koračati prema oltaru i na kojem nitko ne prestaje plakati tijekom čitave ceremonije.

Vjerujemo da ni vi nećete ostati ravnodušni. Pogledajte video koji vraća vjeru u ljubav i brak te potvrđuje baš svaki stih Hvalospjeva ljubavi u pozadini.

Dragi naši Petra i Matija, biti dio Vašeg predivnog svjedočanstva ljubavi i vjere bila nam je posebna čast. Hvala Vam na tome ! Davor i NIno

Objavljuje DvisioN u Petak, 23. lipnja 2017.

Foto: Facebook