Dokumentarac ‘Što je žena?’ razotkriva najveći kult današnjice – kult transrodnosti

U današnje vrijeme ima jako malo dobrih i kvalitetnih dokumentaraca jer se većina snima radi guranja određene agende ili ideologije. No, u slučaju dokumentarca „Što je žena”, možemo ustvrditi da tome nije tako.

Dokumentarac „Što je žena” prvi je dokumentarac Matta Walsha, američkoga konzervativnog provokatora, kako ga neki nazivaju, političkog komentatora, autora i kolumnista za medijsku kuću „The Daily Wire”, a izašao je ove godine početkom lipnja, koji se u lijevoliberalnim krugovima slavi kao Mjesec ponosa.

Za ovaj dokumentarac koji razotkriva sve pore ideologije transrodnosti, a koji se stilski može usporediti s dokumentarcima „kontroverznog” Michaela Moora, Walsh je naišao čak na animozitet zagovornika ideologije transrodnosti, ali i na prijetnje smrću.

O čemu se u dokumentarcu radi? U njemu Walsh obilazi i intervjuira, prije svega, zagovornike ideologije transrodnosti postavljajući im prije svega jedno pitanje koje je i naslov dokumentarca: „Što je žena”, a na koje oni ne uspijevaju odgovoriti.

Dokumentarac tako mudro i argumentirano pokazuje koliko se u današnje vrijeme razmahala rodna disforija (nesigurnost oko vlastita roda) koja je samo prije nekoliko desetljeća bila smatrana duševnom bolešću (za koju mnogi nisu ni znali), a zbog koje se danas jedno od 20 indoktrinirane djece identificira (zahvaljujući društvenim mrežama, a posebice TikToku) kao transrodna ili nebinarna osoba.

Tijekom većine dokumentarca, intervjui s transrodnim osobama ili podupirateljima takvih osoba izazivaju osjećaje zgražanja, sažaljenja, a u pojedinim dijelovima i – nevjericu.

Naime, Walsh ima hrabrosti u intervjuima sa svojim protivnicima hladne glave istaknuti njihove nelogičnosti u argumentaciji, nedostatak dokaza i očito iskorištavanje djece na velikoj razini. Premda ga njegovi protivnici stalno pitaju zašto mu je toliko stalo do ove teme, postavlja se pitanje zašto tolikim ljudima u našem društvu nije uopće stalo.

Ono po čemu je ovaj dokumentarac zanimljiv jest to što Walsh dolazi do svojih odgovora postavljajući pitanja i protupitanja, po čemu podsjeća na Sokrata, ali i na Isusa. Iako u svojim intervjuima Walsh ne dolazi do zadovoljavajućeg i konačnog odgovora na svoje pitanje „Što je žena?”, on itekako osvjetljava ideologiju transrodnosti koja je u posljednje vrijeme postala kult koji vreba rodno nesigurnu djecu i odrasle pojedince i uvlači ih još dublje u ralje nesigurnosti i podložnosti manipulaciji.

Svojim dokumentarcem Walsh demonstrira moć zdravog razuma (kojeg smo se kao društvo u posljednje vrijeme odrekli) i potrebu da se suprotstavimo ovoj vrsti kulturne manipulacije i korupcije. To je bitka koja se može dobiti i koja se, prije svega, mora dobiti.

Zbog naše djece, Istine i same civilizacije, svatko bi od nas trebao znati odgovoriti na pitanje s naslova i tako zaustaviti širenje kulta transrodnosti. Također, trebao bi znati odgovoriti na pitanje „Što je muškarac?” koje je povezano s temom dokumentarca.

Ukoliko trebate inspiraciju za odgovore na ova jednostavna (a danas komplicirana) pitanja, svakako pogledajte Walshov dokumentarac koji toplo preporučamo: