Jordan Peterson: Tajna sretnog braka jest…

Jordana Petersona nije potrebno posebno predstavljati. Svatko je čuo za ovog 60-godišnjega kanadskoga kliničkog psihologa, autora i profesora koji ima širok raspon znanja, a na temelju njega i mišljenje o mnogim stvarima kojim zadivljuje svijet.

Prilikom jednog događaja u organizaciji američke medijske kuće „Daily Wire”, na kojem su se okupile i mnoge poznate medijske ličnosti poput Bena Shapira, Matta Walsha i Dennisa Pragera, Petersona su upitali koja je tajna sretnog braka. On im je odgovorio ovako:

„Sreća u braku je vrlo nizak bračni cilj. Bit će vrlo mnogo trenutaka u tvome braku kad se uopće nećeš osjećati sretno, bilo to zbog konflikata s partnerom bilo zbog paklene situacije u tvojoj okolini. Ako tada ocjenjuješ svoj brak na temelju sreće, što će se dogoditi kada dođe patnja, a koja će biti sastavni dio tvog života? Ako ciljaš visoko u braku, onda ti za to treba iskrenost s partnerom.”

Snimku događaja donosimo u nastavku, a uz Petersonovo mišljenje možete pogledati i razmišljanja drugih sudionika o sretnom braku.