Udruga „Hrvatska za Život‟ i ove godine organizira duhovne vježbe u šutnji za muškarce ranjene pobačajem.

Iscjeljenje očeva srca‟ program je za iscjeljenje rana uzrokovanih postabortivnim sindromom koji nastaje nakon iskustva spontanoga ili izabranoga pobačaja.

„Kao i kod žena, osjećaj je bespomoćnosti i boli. Nose teški križ koji sami ne mogu nositi. Muškarci koji pate od traume nakon pobačaja vlastita djeteta često se ne razumije i kao da nemaju pravo pokazati svoje osjećaje. U sebi osjećaju kako ih nešto ubija, ali ne mogu identificirati neprijatelja. Među osjećajima koji se pojavljuju su strah, tjeskoba, bijes, krivnja, tuga i depresija‟, objašnjava Davor Šošić, provoditelj programa „Iscjeljenje očeva srca‟, navodeći kako u takvim bolima jedino mogu pomoći ovakve duhovne vježbe u šutnji koje se ove godine organiziraju po prvi put.

Sam program organiziran je u trajanju od 3 dana. Provodi se u manjim grupama, gdje očevi koriste zadane materijale i prolaze kroz različite teme i biblijske tekstove te dolaze do mira, utjehe i olakšanja. Važan dio programa su sveta ispovijed i misa.

Termin duhovnih vježbi za muškarce u sklopu programa „Iscjeljenje očeva srca‟ za ovu godinu jest od 11. do 14. ožujka 2021. u Splitu. Prijave se zaprimaju do 5. ožujka preko obrasca koji se nalazi na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/6kRAtfPu6Wzcxu179.

Za sva dodatna pitanja javite se na broj mobitela 095/833-7775 ili pišite na mail: iscjeljenje.oceva.srca@gmail.com.