EXITUS – 90-dnevni izazov za muškarce

Vijeće Bratstva blaženog Karla poziva na novi, deseti ciklus programa Exitus koji započinje 9. siječnja i traje do Uskrsa 2023. godine.

Ovaj program nudi devedesetodnevno razdoblje pročišćenja posvećeno molitvi, askezi i bratstvu, tri važna stupa koja zajedno vode do slobode, a koja su conditio sine qua non ovog programa.

„Puno se može postići uz izricanje NE svojim prohtjevima i željama, puno uz pouzdanje u Boga i vjere da je sve njegov dar, puno uz braću i bližnje koja za tebe mole i nose baš tebe poput samog Krista. Ako želimo biti istinski kršćanski muškarci prioritet bi nam trebao biti Krist i njegovo kraljevstvo”, napominju iz Bratstva blaženog Karla.

Budi džentlmen, kavalir, vitez, odvaži se na ovo devedesetodnevno putovanje. To je put avanture i borbe između odricanja i kompromisa, između umiranja sebi i komocije, neuspjeha i trijumfa, ustrajnosti i nepostojanosti – to je put odgovornosti.

To su razlozi zbog kojeg Exitus program nije za svakog i traži se psihofizičko zdravlje. Također, idealno je oformiti svoje bratstvo – pitati i potaknuti muškarce oko sebe da se zajednički prijave kao već oformljeno bratstvo i tako započnu program.

Idealno je imati i svećenika duhovnika koji će pratiti bratstvo kroz program.

Više o programu i prijavama za program Exitus može se naći na Exitus portalu: https://exitus.hr/.

Novih ciklusa programa Sapientia i Reditus neće biti tijekom sljedećih devedeset dana.

Prijave su moguće od 3. do 8. siječnja 2023. putem poveznice za prijavni obrazac: https://forms.gle/zUzkBdmQa3xNetmT6.