Ignacije vas poziva na zaručnički vikend u Opatiji

Centar za duhovnost i kulturu Ignacije organizira trodnevni zaručnički tečaj za parove po završetku kojega sudionici mogu dobiti potvrdu o pohađanju pripreme za brak, a koja je uvjet za sklapanje sakramenta braka.

Vikend za parove pod nazivom ‘ZaJedno’ održat će se u Domu duhovnih vježbi u Opatiji, od 10. do 12. veljače.

Kroz ovaj tečaj parovi će imati priliku dublje razmisliti, razgovarati i moliti o smjeru razvijanja, osnaživanja i produbljivanja svog odnosa, kako bi se na najbolji način pripremili za pristupanje sakramentu braka i početak cjeloživotnog zajedništva.

Voditelji su pater Tvrtko Barun, isusovac i svećenik, Nina Benedikta Krapić, sestra milosrdnica, pravnica, edukantica geštalt psihoterapije i logoterapije, s iskustvom pojedinačnih i grupnih terapija, Mia Rohlik, socijalna pedagoginja, edukantica kibernetike i sistemske terapije, savjetovateljica u Obiteljskom centru

Kroz ovaj zaručnički tečaj parovi će naučiti kako slobodno, u miru i povjerenju te u zreloj ljubavi služiti Bogu kroz sveti sakrament braka, zaJedno!

Neke od konkretnih tema o kojima će parovima, iz perspektive konkretnog iskustva bračnih parova laika, stručnjaka te svećenika, govoriti naši animatori su: sloboda i (ne)navezanost, vjernost, spolni odnosi, komunikacija, povjerenje, konflikt i pomirenje, zrela i odgovorna ljubav, uvjerenja i vrijednosti koje nosimo iz primarnih obitelji… Program je iskustveni i sastojat će se od brojnih vježbi. Zato je za sudjelovanje nužna spremnost na izlazak iz zone komfora.

Broj sudionika je ograničen, stoga su zainteresirani parovi pozvani da što prije rezerviraju svoja mjesta na tečaju putem sljedeće poveznice https://www.ignacije.hr/programi-manreza/vikend-za-parove/ .