Konferencija za brak, obitelj i veze – „Zadrži smjer 2023.“

BRAK I OBITELJ SU DANAS UGROŽENI. ŠTO UČINITI?

Danas su, možda više nego ikada, brak i obitelj ugroženi i napadnuti. Među supružnicima je sve više napetosti i nerazumijevanja, užurbanosti, nedostatka vremena jedno za drugoga i za djecu, neshvaćanja jedno drugoga, krivih i grubih riječi, „ludih krugova“ gdje nekoliko dana ima slike, a nema tona.

Što učiniti? Ostvaruju li se riječi vidjelice iz Fatime, s. Lucie dos Santos, da će se posljednja bitka voditi za brak i obitelj? Kako se boriti u toj bitci? I protiv koga se borim? Protiv supružnika?!

Još 2018. godine, u sklopu projekta „Ljubav i poštovanje“, pokrenuto je nekoliko programa (link) koji su mnogim parovima pomogli pronaći odgovore na prethodna pitanja, ali i nešto puno više od toga – ispravan pogled na brak i obitelj, nadu, kao i sliku tko i što je pravi neprijatelj braka te „oružje“ za borbu. A ove godine u pripremi je treća otvorena konferencija (uživo i online) pod nazivom „Zadrži smjer“.

O KONFERENCIJI

Konferencija će se održati 7. listopada, uživo u Centru pomirenja „Družbe Misionara Krvi Kristove“ (Prozorska ulica 167, Prozorje, Dugo Selo, upute) te istovremeno online putem YouTube kanala (linkovi će biti poslani dan prije susreta svima koji se prijave). Susret počinje u 9 i traje do 18 sati.

Susret će započeti slavljenjem, molitvom i Svetom Misom za sve polaznike (i online prijenos), a na Misi bit će obnova bračnih zavjeta za sve koji su u braku. Prije Mise i za vrijeme Mise bit će i mogućnost ispovijedi. Uz to očekuje vas slavljenje Gospodina (Dom Molitve – Slavonski Brod), odlična predavanja vezana uz aktualne i važne teme iz područja braka i obitelji, radionica, molitva (zajednička i pojedinačna za sve koji to žele), svjedočanstva parova…

KAKO SE PRIJAVITI I DONACIJA

Za sve koji sudjeluju uživo osiguran je: ručak, piće, kava i grickalice tijekom kraćih pauza, poklon knjiga, ostalo. Za sve kojima je to potrebno, osigurano je i čuvanje djece (pročitaj napomenu niže). Kako bi se pokrili svi troškovi organizacije, predložena donacija za sudjelovanje je:

25 € – online,

30 € – uživo (jedna osoba),

40 € – uživo (jedna osoba + čuvanje djece),

50 € – uživo (par),

60 € – uživo (par + čuvanje djece)

Važno! Ukoliko želite sudjelovati na konferenciji, a niste nikako u mogućnosti donirati, ne brinite! Kod prijave samo to napomenite i sve će biti riješeno.

Na konferenciju se možete prijaviti ovdje.

Detaljan raspored konferencije pogledajte ovdje.

Nakon popunjenog obrasca i prijave, na e-mail će vam stići svi potrebni podaci o konferenciji, kao i podaci za donaciju (za svaki slučaj provjerite datoteke SPAM i Promocije).

KNJIGA „5 MINUTA ZA BRAK I OBITELJ“

Knjiga će se premijerno moći kupiti na konferenciji „Zadrži smjer 2023.“, a svima koji to budete htjeli, autori će napisati posvetu. Knjiga će biti snažno „oružje“ za vas, vaš brak, vašu obitelj, a možete ju pokloniti drugim obiteljima. Ovo „oružje“ nam svakako treba, napose u današnje vrijeme!

Izvor: Book.hr