I ove godine, uoči jesenske kampanje inicijative “40 dana za život”, održat će se marijanske procesije za život u čast Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Uz pokroviteljstvo brojnih medija, udruga “Hrvatska za Život” i inicijativa “40 dana za život” pozivaju roditelje s djecom, mlade, molitvene zajednice, zborove i sve prijatelje života na zagrebačku procesiju “Zagreb Mariji” na Kamenitim vratima, 22. rujna 2020. godine, u 17.30 sati. Noseći kip Majke Božje i pjevajući krunicu, proći će se ulicama centra grada.

Procesije će se održati i u Bjelovaru, Čakovcu, Đakovu, Koprivnici, Križevcima, Labinu, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Vinkovcima, Virovitici i Zaboku. Točne datume i vremena procesija moguće je pratiti na web stranici www.hrvatskazazivot.com.

S obzirom da se broj prijavljenih gradova za procesiju povećava, nadopunjavat će se i popis s rasporedom procesija.

Udrugu i Inicijativu šibenski je biskup Tomislav Rogić službeno posvetio Bezgrešnom Srcu Marijinu na Nacionalnom susretu Inicijative u Šibeniku 30. kolovoza 2019. godine, dok je ove godine 30. kolovoza, u Vinkovcima, Inicijativa i Udruga posvećena Presvetom Srcu Isusovu po rukama pomoćnog biskupa Đakovačko-osječke nadbiskupije, mons. Ivana Ćurića.

“Ovim procesijama želimo svjedočiti pobjedu kulture života, želimo sudjelovati u najavljenom trijumfu Bezgrešna Srca Marijina. Duboko vjerujemo da je pobjeda kulture života i cijeli apostolat za život neizostavan dio pobjede Dobra nad Zlim”, rekao je Ante Čaljkušić, predsjednik Udruge i Incijative.

Marijanskim procesijama započet će jesenska kampanja bdjenja pred bolnicama i domovima zdravlja za prestanak pobačaja, a ona će se održati u 35 gradova, na 37 mjesta bdjenja, od 23. rujna do 1. studenog 2020.