Moj muž = mamin sin

„Moj muž = mamin sin” bila je tema susreta koji su organizirali mladi iz projekta „2 = 1” splitskoga SKAC-ova, a koji je tematizirao nezdrave obiteljske odnose koji destabiliziraju naše brakove.

Mladima je predavanje održala psihoterapeutkinja Maja Jakšić koja je istaknula kako živimo u kulturi maminih sinova, u kojoj sinova nemogućnost da se emocionalno odvoji od svoje majke ugrožava stabilnost njegova odnosa sa suprugom, a time i njihov brak.

„Da vidimo kako odrediti je li muškarac mamin sin ili samo dobar sin. Kad netko tretira svoju majku s ljubavlju i poštovanjem, to je ok i tu nemamo ništa protiv toga. Međutim, odnos je nezdrav ako sin i dalje smatra majku apsolutnim prioritetom u svome životu. Ako majka odlučuje o svim važnim pitanjima. Ako je uvijek na njezinoj strani, čak i ako majka nije u pravu, on je i dalje brani. Stalno uspoređuje majku sa svojom ili bilo kojom drugom ženom. Majčina želja njegova je zapovijed i pokušava u svemu ugoditi majci”, istaknula je, između ostalog, psihoterapeutkinja Maja Jakšić.

Njezino čitavo predavanje na temu nezdravih obiteljskih odnosa između majka i sinova pogledajte u nastavku: