U tijeku su pripreme za 5. Mladifest u Hrvatskoj

U organizaciji Marijine legije, a uz potporu Sisačke biskupije, ove će godine od 30. lipnja do 2. srpnja biti održan 5. Mladifest Hrvatska. Pripreme za festival su u tijeku, a 5. hrvatski Mladifest, organiziran po uzoru na onaj u Međugorju, bit će ove godine održan u Sisku, u Župi sv. Kvirina.

Tijekom tri dana posjetitelji će sudjelovati u susretu tijekom kojeg će čuti zanimljiva svjedočanstva i kateheze. Uz molitveni program bit će tu svaki dan i prilika za sv. ispovijed.

Geslo ovogodišnjeg susreta je: „A s njome su nam došla sva dobra i od ruku njezinih blago nebrojeno“ (Mudr 7, 11).

Kako je za velike uspjehe u sportu i životu potrebna upravo mudrost, na 5. Mladifestu će, već prvog dana u petak, 30. lipnja, posvjedočiti izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić. Katehezu će održati međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić. Izdvajamo kako će prvog dana biti održan križni put, a za svaku postaju će razmatranje napisati jedan hrvatski branitelj. Misno slavlje će služiti Sisački biskup, mons. Vlado Košić.

Iz drugog dana Mladifesta izdvajamo kako će svjedočiti fra Marinko Šakota koji će nam progovoriti o svome poznanstvu sa fra Slavkom Barbarićem koji je pokrenuo međugorski Mladifest 1989. godine. U večernjim satima slijedi koncert duhovne glazbe.

Trećeg dana Mladifesta svjedočit će bračni par Pere i Katarina Eranović, misno slavlje će predvoditi šibenski biskup Tomislav Rogić, a klanjanje će voditi povjerenik za mlade Sisačke biskupije, vlč. Marijan Štingl.

Sva tri dana susret će pjesmom animirati zbor te band članova Marijine legije Kraljica od Sabe. Njihova pjesma “Vodi nas” himna je 5. Mladifesta Hrvatska, a spot će uskoro biti predstavljen javnosti.

“Dođite, poklonimo se Gospodinu koji nas stvori jer on je Bog naš, a mi njegova draga djeca koju neizmjerno voli, a usuđujem se reći isto toliko treba. Ostavimo sve tih dana i dođimo na naš i Njezin 5. Mladifest”, ističe u pozivu na 5. Mladifest predsjednik Marijine legije za Sisačku biskupiju, Vlado Sučec.

Više informacija o hrvatskom Mladifestu može se naći na njegovoj internetskoj stranici te na Instagram i Facebook profilu festivala. Promo video ovogodišnjeg Mladifesta možete pogledati ovdje: