Neformalna udruga ‘Muževi katolici’ poziva sve, a osobito muškarce, na sv. misu i molitvu krunice na Dan neovisnosti, 8. listopada ove godine. Sv. misa, koja će se slaviti kao zadovoljština za sve grijehe hrvatskoga naroda, održat će se u 10 h u zagrebačkoj katedrali, nakon čega će uslijediti procesija do Markova trga. Tamo će se izmoliti krunica za domovinu.

Kako kaže Veseljko Kralj, predsjednik Udruge: ‘Iako taj dan slavimo Dan neovisnosti, u našoj smo Hrvatskoj mi još uvijek ovisni, a trebali bismo biti ovisni samo o Bogu. Naša je domovina ovisna o gatarama, vračarama, spominjanju Božjeg imena uzalud, o kupovanju nedjeljom, o ubojstvima, osobito o ubijanju nerođene djece, o bludničenju, lažima, krađama, lopovluku, varanju… Stoga smo odlučili otići na sv. misu, zamoliti Boga za oproštenje, dati zadovoljštinu za sve teške grijehe koji se čine u našoj domovini, a nakon mise otići ćemo u procesiji do Markova trga, gdje ćemo izmoliti svetu krunicu.’

Kralj je istaknuo kako smo u Domovinskom ratu imali vidljivog neprijatelja protiv kojeg smo se borili oružjem i pobijedili ga, no danas se borimo protiv nevidljivog neprijatelja kakav je opisan u Poslanici Efežanima, a protiv kojega se ne možemo boriti puškama, bombama i granatama, nego čistim srcem, sv. krunicom, sv. misom, klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom itd. To je danas naše oružje. ‘Svi smo dostojni toga poziva i sve nas Bog poziva da se uključimo u ovu inicijativu’, dodao je Veseljko Kralj.

Uredništvo portala ‘Muževni budite’ također ovim putem poziva sve muškarce da se odazovu ovome pozivu.

#VeseljkoKralj #MuževiKatolici #muževnibudite