Započela je korizmena kampanja inicijative ”40 dana za život”

Započela je korizma, a započela je i korizmena kampanja inicijative “40 dana za život” u čak 37 hrvatskih gradova!

Već 17. put od početka djelovanja u Hrvatskoj, sudionici Inicijative izlaze na ulice, ispred bolnica, klinika i domova zdravlja, za spas svakog nerođenog života, za spas duša majki i očeva, za obraćenje srdaca svih onih koji podržavaju pobačaj.

Tijekom ove kampanje uspjeli su spojiti blaženog Alojzija Stepinca, svetog Joakima i Anu te bake i djedove.

Naime, kroz svaki dan kampanje i dalje će moliti molitve dana na iste nakane kao i svi na svim mjestima bdjenja u svijetu, a za razmatranja su izabrali propovijedi našega blaženog Alojzija Stepinca, koje su kako u doba kada ih je izrekao, tako i danas vrlo aktualne. Molitve dana za svaki dan mogu se pronaći na ovoj poveznici: https://40danazazivot.com/molitve-dana/

Ova kampanja posebno je posvećena bakama i djedovima, onima koji imaju itekako veliku ulogu u očuvanju nerođenog života. Zato će svaki dan na svojim službenim Facebook stranicama objavljivati fotografije djedova i baka iz cijele Hrvatske s njihovom unučadi.

A tko su najpoznatiji djed i baka, nego upravo sveti Joakim i sveta Ana, djed i baka našeg Spasitelja Isusa Krista. Zato se ove kampanje posebno njima utječu i mole za naše djedove i bake, ali i sve trudnice, očeve, nerođene, medicinsko osoblje i promjenu srca onih koji podržavaju pobačaj.

Crkva nas i danas podsjeća: “Sjeti se čovječe da si prah i da ćeš se u prah vratiti.” To nije nešto strašno za sjetiti se, nije nešto čega se treba bojati. Zapravo, uvijek se trebamo prisjećati toga da smo ovdje samo u prolazu, a da je Život vječni ono za što se imamo boriti. Zato, samo hrabro. “Ne boj se, samo vjeruj!” (Mk 5, 36b).

Foto: Unsplash