SKAC Palma ili Studentski katolički centar u Palmotićevoj u Zagrebu i ove godine otvara prijave za još jedan trogodišnji program cjelovitog razvoja osobnosti ili 3D formaciju za akademsku godinu 2020./2021.

Cilj programa je omogućiti formaciju mladog kršćanina nudeći mu poticajno okruženje za osobni razvoj, rast u vjeri i odgovornom društvenom djelovanju.

Prvo D je za dušu i usmjereno je na naravnu zrelost polaznika kroz predavanja, samopromatranje, grupni rad i eksperimente.

Drugo D označava duh, a pruža osnove ignacijanske duhovnosti i iskustvo duhovnih vježbi u svrhu osnaživanja osobnog iskustva Boga.

Treće D stoji za društvo, a nudi suradnje u različitim projektima i udrugama kroz koje pojedinac može biti djelotvoran za Drugoga.

Prijave su moguće samo za prvu godinu, a drugu i treću pohađaju polaznici koji su prijašnjih godina pohađali 1. i 2.D.

Program prve godine vodi pater Tomislav Špiranec i on počinje 5.10.2020. Susreti svih sudionika su ponedjeljkom u 20h.

Prva godina 3D formacije sudioniku omogućuje poticajno okruženje u kojem će:

  1. razvijati svijest o sebi prepoznavanjem i izricanjem nutarnjih pokreta;
  2. razmatrati Božju riječ i otvoriti joj se;
  3. vježbati se u krepostima kroz konkretne zadatke i eksperimente;
  4. iskusiti bogatstvo zajedništva.

KAKO SE PRIJAVITI ZA PRVU GODINU?

  1. Najprije popunite prijavni obrazac (dolje niže), no prijava time nije gotova.
  2. U listopadu nema grupnog rada, pa su ponuđeni samostalni načini rada koji vam mogu pomoći da se konačno odlučite za program. Također, taj mjesec postoje selekcijski procesi kroz koje biti moguće obavijestiti sudionika da nije odgovarajući kandidat za ovaj program.

KOJI SU UVJETI ZA PRIJAVU?

Prijaviti se mogu mladi od 18. do 30. godina (uključno).

Osim godina, uvjet je spremnost na promjenu života. Dakle, kroz program želi se pomoći dušama da donose odluke s Bogom i mijenjaju svoj život u suradnji s Njim, onako kako ih On poziva. Ako nemate želju za time, onda se ne preporuča prijava, već odabir nekog drugog programa SKAC-a.

Broj mjesta je ograničen te je za prijavu potrebno detaljno pročitati i pravovremeno ispuniti prijavnicu.

Na e-adresu koju navedete u prijavnici stizat će daljnje obavijesti. Iz SKAC-a napominju da će se 24. i 25.10.2020. održati obvezni susret, zato je važno da rezervirate taj vikend, a raspored izvođenja će vam pravovremeno javiti.

Od svakog sudionika očekuje se redovito pohađanje formacije kroz cijelu akademsku godinu. Ukoliko imate pitanja, kontaktirati ih možete na: 3dformacija@skac.hr.

S obzirom na epidemiološku situaciju, postoji mogućnost prilagodbe odredbama, pa je moguće da će se neki dio programa odvijati online.

Više inofmracija možete naći na službenoj stranici SKAC-a.