Dođite na predstavljanje knjige i tribinu o marijanskim ukazanjima u Hrvatskoj

U ponedjeljak, 22. svibnja, u 18.30 sati u Dvorani Vijenac Nadbiskupijskoga pastoralnoga instituta u Zagrebu (Kaptol 29) Glas Koncila organizira predstavljanje knjige »Zlatna Kraljica: Ukazanja Majke Božje u Roženici« autora dr. Josipa Mužića.

Uz predstavljanje održat će se i tribina »Kako pristupiti svjedočanstvima o hrvatskim marijanskim ukazanjima u novije doba« na kojoj govore proučavatelji fenomena možebitnih ukazanja Majke Božje u godinama nakon Drugoga svjetskoga rata.

Sudionici iz Slavonije, Srijema, Dalmacije…

Ukazanja Drage Gospe Bošnjačke, Gospe na Vodici u Ilači, Galjske Gospe u blizini Sinja, Roženičke Gospe kraj Velike Gorice – samo su neke od natprirodnih pojava koja su od istoka do juga Hrvatske u proteklim desetljećima budila marijansku duhovnost i živu vjeru.

O takvih šest manje poznatih mjesta bit će riječ na tribini na kojoj sudjeluju: autor knjige dr. Josip Mužić, recenzentica dr. s. Amabilis Jurić, dr. Hrvojka Salopek-Mihanović iz Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, psiholog dr. Mijo Nikić, komunikolog dr. Vitomir Zečević, gvardijan u Sinju fra Marinko Vukman, upravitelj svetišta u Ilači Vedran Bilić, ravnatelj Državnoga arhiva u Vukovaru prof. Petar Elez te glavni urednik Glasa Koncila Branimir Stanić.

Širi kontekst marijanskih gibanja

Sudionici predstavljanja i tribine u raspravi će ponuditi odgovore na pitanja: Može li se fenomen poratnih ukazanja smjestiti u širi kontekst marijanskih gibanja u hrvatskoj povijesti? Jesu li ta ukazanja pomogla da Hrvati opstanu kao narod u svojoj domovini na povijesnoj vjetrometini? Kako je u drugoj polovici 20. stoljeća zablistala »marijanska Hrvatska«?

U glazbenom dijelu programa nastupit će ženska klapa Dišpet.

 

Izvor: glas-koncila.hr