Koji su znakovi pravog obraćenja Kristu Isusu? Ako daješ vid slijepima, a ne praštaš onomu tko ti je nanio zlo, nisi znak jedinstva s Isusom. Ako daješ sluh gluhima, a ne daješ svoj kruh gladnome, nisi znak jedinstva s Isusom. Ako daješ govor nijemima, a uvijek ogovaraš svog bližnjeg, nisi znak jedinstva s Isusom. Ako svaki dan ideš slaviti euharistiju, a osjećaš se većim od drugih, nisi znak jedinstva s Kristom.

Ako izbjegavaš govoriti o Kristu ondje gdje radiš, još uvijek nisi Kristov. Ako svoj križ ne uzimaš i ne nosiš krotko, još uvijek nisi Kristov. Ako ne voliš svoju kršćansku zajednicu, nisi znak Krista. Ako nosiš svećeničku ili halju časne sestre, a ne trošiš svoj život na obznanjivanje Kristova spasenja, kako je to činio sveti Pavao, ne možeš reći da si kršćanin. Ako oko vrata nosiš raspelo, a proklinješ onoga tko te prokleo, nisi Kristov.

Svijet koji odbacuje Krista je ohol, prepotentan, zavidan, posesivan, bludan i sebičan te je bez srca. Obratimo se Kristu jer nas čekaju teški dani. Ako nemamo snagu Krista Isusa, postat ćemo kao leglo gujinje. Sotona ubrizgava rijeke otrova, a Kristova Crkva pasivno gleda, ne odupirući se molitvom i postom. Amen. Aleluja.

o. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

 

Izvor: Sjeme

Foto: Pixabay