Molitva blaženog Frédérica Ozanama za pronalazak budućeg supružnika

Blaženi Frédéric Ozanam napisao je molitvu za slobodne muškarce i žene koji tragaju za supružnikom.

Prije nego što je postao poznat po svom radu i doprinosu u osnivanju Družbe svetog Vinka Paulskog, blaženi Frédéric Ozanam dugo je tragao za svojim pozivom, kolebajući se između braka, redovničkog života ili posvećenog laičkog života.

Molio je Gospodina da mu pomogne u otkrivanju njegova poziva, pri čemu je napisao i vlastitu molitvu za samce koji traže budućeg supružnika. Bog je uslišio njegovu molitvu upoznavši ga s mladom ženom po imenu Amélie Soulacroix.

Njih su se dvoje vjenčali 24. srpnja 1845., a dobili su i kćer Mari. Iz njihovih pisama doznajemo kako su bili jedan od najljepših primjera kršćanskog para. Danas mnogi slobodni ljudi traže sličnu ljubav.

Pomoć u njihovu traženju može biti i molitva blaženog Frédérica Ozanama koju ovdje donosimo u cijelosti:

Osjećam u sebi veliku prazninu, koju ni prijateljstvo ni studij ni posao ne ispunjavaju. Ne znam tko će doći i ispuniti tu prazninu: pitam se hoće li to biti Bog ili neko stvorenje koje će biti dar od Boga? Ako je to stvorenje, molim te, Gospodine, da me pripremiš dok čekam i da tu osobu upoznam onoga trenutka kada bude tvoja volja. Molim te, Gospodine, da ta osoba sa sobom donese potrebne vanjske čari, ali posebno te molim da ona dođe s izvrsnom dušom i vrlinama žene vrsne. Neka, Gospodine, ona bude puno bolje od mene i pomogne mi doći u nebo. Molim te, Gospodine, da ima velikodušno srce, jer ja sam često plah, i daj da bude gorljiva, jer sam mlak u Božjim stvarima, i, konačno, da bude suosjećajna, tako da se ja, u svojoj inferiornosti, neću morati sramiti pred njom. Ne ostavljaj me, Gospodine. Daj da me može voljeti. Znaj, u ljubavi ne tražim samo slatkoću, nego i snagu da se borimo skupa za Dobro, za Istinu. Amen.

 

Izvor: HKM.hr

Foto: Unsplash