Ove subote održat će se dva velika pro-life događaja: 1. hod za život u Sisku i 3. utrka za život (ili Run for life) u Zagrebu. Ako ste blizu, navratite na jedan od ovih događaja i sudjelujte u slavlju kulture života.

Hod za život u Sisku počinje okupljanjem u 10 h kod Sisačkog robnog centra (Srce) nakon čega će se nastaviti šetnicom Slave Striegla i Trgom bana Josipa Jelačića, a završiti na šetnici Vladimira Nazora (paviljon). Bit će to prvi Hod za život za Siščane, ali zasigurno ne i posljednji.

Svojim Hod za život najavit će i ostale hodove za život koji će se održati u mnogim drugim hrvatskim gradovima – ove godine u rekordnom broju. Za više informacija obratite se na mail: hodzazivot@hodzazivot.hr.

Udruga „Hrvatska za Život‟ provodi projekt „Utrka za život‟ od 2018. godine. Kao i svakom projektu Udruge, i ovom je projektu cilj osvijestiti javnost o poziciji majki i očeva u hrvatskome društvu te o važnosti i svetosti svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Treća utrka za život održat će se 20. lipnja 2020. godine, a započet će u 11 h (dječja utrka održat će se u 10 h).

Sama staza utrke za odrasle dugačka je otprilike 6500 metara. Počinje kod ljetne pozornice na Bundeku, od koje se dalje proteže na Savski nasip i nastavlja prema pješačkom Savskom mostu. Od Savskog se mosta staza dalje nastavlja s druge strane Savskog nasipa sve do Mosta slobode. Preko Mosta slobode staza se ponovno vraća na Bundek do cilja koji se također nalazi kod ljetne pozornice.

Utrka za odrasle počinje u 11 sati. Prijavnica za utrku za odrasle nalazi se na ovoj poveznici: https://www.e-zupe.com/prijave/park-bundek/utrka-za-zivot.

Kotizacija/donacija za sudjelovanje u utrci odraslih je simboličnih 50 kuna, od koje svaki sudionik na poklon dobiva majicu i okrepu. Preostali iznos od kotizacija upotrijebit će se kao donacija za pomoć majkama, trudnicama i njihovoj djeci, štićenicima o kojima brine udruga „Hrvatska za Život‟.

Dječja utrka počinje u 10 sati, a provodi se u 3 kategorije (od 0 do 3 godine, od 3 do 6 godina i od 6 do 9 godina). Prijavnica za utrku za djecu nalazi se na ovoj poveznici: https://www.e-zupe.com/prijave/park-bundek/djecja-utrka-za-zivot.

Za dječju utrku nema kotizacije, no može se dati dobrovoljna donacija.

Za više informacija obratite se na e-mailutrkazazivot@gmail.com.