O važnosti tjelovježbe

„Čovjek nije samo duh, već je i tijelo”, ističe mladi Zvonimir Žulj na svome YT kanalu naziva Defensor Veritatis. U novom videu govori o važnosti tjelovježbe, pri čemu navodi da je potrebno brinuti se i za dušu i za tijelo, i za duhovno i za tjelesno, ali ni u jednom ne bi trebalo pretjerati.

„Osobno mogu potvrditi da sam imao problema i s jednim i s drugim, a Crkva nas uči da nijedna krajnost nije dobra. U svemu je potrebna umjerenost i zdrava ravnoteža”, napominje Žulj, navodeći mnoge dobrobiti umjerene, gotovo svakodnevne tjelovježbe, za koju je potrebna disciplina, a ne motivacija.

„Disciplina je hladan, ali vrlo pouzdan prijatelj. Nju kad se svlada, ona će vam biti doživotan prijatelj. Mnogi misle da im je potrebna motivacija za bavljenje tjelovježbom, no njima je zapravo potrebna disciplina. Ja se ne bih bavio tjelovježbom 13 godina da ovisim o motivaciji”, nadodaje Žulj.

Mnogi navode da nemaju vremena za odlazak u teretanu kako bi se bavili tjelovježbom, no Žulj naglašava kako za tjelovježbu nije potrebna teretana. Tjelovježbom je moguće baviti se ili vani ili kod kuće. Samo je potrebna motivacija.

Žuljev video o važnosti tjelovježbe pogledajte u nastavku.

Foto: Unsplash