Kroz veljaču će se u Zagrebu i još 8 gradova prikupljati novčana sredstva za udrugu „Hrvatska za Život“ i inicijativu „40 dana za život“ za 2020. godinu pod geslom “Primite u baštinu Kraljevstvo!” (Mt 25, 34).

Kako je najavljeno, očekuje nas istinsko oduševljenje na susretu darivanja za uspješnu izgradnju kulture života u Hrvatskoj: uz nevjerojatna svjedočanstva majki i očeva, nastupe renomiranih bendova, specijalne govornike i inovativni dar za svakog sudionika bit će objavljena veličanstvena vijest, povijesna za pro-life Hrvatsku!

„Vaš dolazak znači život ljudi, vaših budućih sugrađana, susjeda, možda zetova i snaha ili prijatelja vaše djece, poput Leone koja ide u vrtić s mojom kćerkom Anom ili poput mog kumčeta Davida, Aninog prijatelja. Vaš dolazak pridonijet će sigurnom ozračju za vašu djecu, njihove prijatelje, djecu njihove djece. Postat ćete dio djelotvorne i neovisne zajednice koja je po volji Božjoj izgradila kulturu života“, naglasio je Ante Čaljkušić, predsjednik Inicijative.

Na predivnim mjestima susreta osigurano je i čuvanje djece, a najavljuju se sljedeći izvođači: Amorose, Fidelis, Sliryc33, Nazaret, Tamara Perc, sestre Halužan, Hanna i Sara, i najbolja klapa u Hrvatskoj! Neće nas ostaviti ravnodušnim ni svjedočanstva trudnica, očeva ranjenih pobačajem, liječnika i koordinatora Udruge i Inicijative.

Prijave i dolazak

Prijave dolaska (ime i prezime i imena ljudi koji s vama dolaze, željeni grad, datum) molimo izvršite pozivom ili porukom na jedan od brojeva: 099 883 2760 (Ante), 099 638 3432 (Dijana), 091 573 9590 (Petra), do 5. veljače.

Kategorije i iznosi darivanja

Kategorije su u određenom preporučenom rasponu i nemaju fiksan iznos pa dobročinitelj sam odabire koliko će darovati ili uložiti. O preporučenim rasponima možete pitati prilikom prijave.

Fizičke osobe:

Proslavite kulturu života, majčinstvo i očinstvo novčanim darom koji biste dali svom djetetu, mladencima, kumčetu ili prijatelju! Bog ljubi vesela darivatelja. (2 Kor 9, 6-7)

 1. Domaćin stola, okuplja obitelj i prijatelje za jedan stol, ali ne zakupljuje stol, već daje pojedinačnu donaciju kao i ostali
 2. Pojedinac, dolazi sam (ili s nekim u paru) i smješta ga se u zanimljivo društvo

Pravne osobe:

Uvijek volim reći nikada nije premalo i nikada nije previše.

 1. Roditelj/skrbnik, pokriva minimalne ili veće troškove za jedan ili više gradova sudionika u 2020. godini
 2. Pokrovitelj stola, zakupljuje stol sa svojim osobnim imenom ili imenom tvrtke, župe, zajednice i poziva svoje kolege i prijatelje koji također sudjeluju kao pojedinačni dobročinitelji

Svoj dar možete uplatiti prije ili nakon večeri uplatom na račun ili dati za vrijeme same večeri na za to predviđeno mjesto. (Potvrdu o uplati šaljemo na zahtjev.)

Korištenje novčanh sredstava u 2020. godini

 • Trudnice, majke, očevi i djeca u potrebi (stanarina, režije, prehrambene, higijenske i kućanske potrepštine, lijekovi, obrazovanje…)
 • Centar za život i savjetovalište za trudnice u Zagrebu i u Splitu
 • Centar za život u Vukovaru i podizanje spomenika stradaloj trudnici Ružici Markobašić
 • Održavanje korizmene i jesenske kampanje
 • Putni troškovi (200 000 kilometara bilo je u 2019. godini)
 • Pet zaposlenih osoba na puno radno vrijeme
 • Honorari (mjesečno za jednu i povremeno za još dvije osobe)
 • Širenje Inicijative i Udruge (u Hrvatskoj i izvan Hrvatske)
 • Edukativne tribine (više od 100 godišnje)
 • Program za iscjeljenje rana pobačaja kod žena „Oprostom oslobođene“
 • Program za iscjeljenje rana pobačaja kod muškaraca „Iscjeljenje očeva srca“
 • Projekt „Muževni budite“
 • Audiovizualne publikacije (pro-life pjesme i filmovi: Igrani film „Ljubav mi te dovela“ i novi glazbeni album)
 • Promotivni materijali, dizajniranje i održavanje weba (35 hrvatskih gradova)
 • Promocija kulture života internetom (društvene mreže)
 • Obrazovanje (za voditelje i članove organizacijskih timova)
 • Međunarodna konferencija za život: „Život, dakle, biraj!“
 • Marijanske procesije za život
 • Jerihonska bdjenja
 • Utrka za život
 • Uredski troškovi

„Vi ste meni i djetetu dali stan, platili režije, pomogli nam u hrani i robi, ali najvažnije od svega je da nisam sama. Svi su me u tom trenutku bili napustili, osim vas. Vi ste mi nova obitelj.“ (majka Marija)

„Nisam prihvaćala svoje dijete, partner također. Financije, teški porod otprije, sve se nakupilo. Srećom, srela sam vas pred bolnicom. Da vas nije bilo mislim da moje dijete ne bi bilo živo.“ (majka Ivana)

„Tri sam svoje djevojke prisilio na pobačaj. I žalim i patim zbog toga. Ovo što vi radite je najvažnije, samo hrabro naprijed! I ja se uključujem.“ (otac Željko)

„Znam za kolege koji su se pozvali na priziv savjesti i prestali raditi pobačaje, zahvaljujući Inicijativi.“ (dr. Ivan Zmijanović)

„Uveli ste u javni diskurs ovu problematiku, tema pobačaja jedna je od glavnih tema. Potaknuli ste i liječnike, i političare i zakonodavce na jasno izražavanje kad počinje ljudski život i kako ga zaštititi. Učinjen je veliki korak naprijed u izgradnji kulture života“. (don Damir Stojić)

„Koristim priliku da vam zahvalim za sva vaša nastojanja oko borbe za ljudski život! Pohvaljujem vašu jakost i ustrajnost u žrtvama koje činite i radi kojih podnosite mnoge neugodnosti! Neka dobri Bog nagradi sav vaš trud i nastojanja svojim blagoslovom!“ (mons. Đuro Hranić, nadbiskup đakovačko-osječki, 2015. godine)

Osim u Zagrebu, večeri dobročinitelja održat će se u Čakovcu (17.2.), Koprivnici (20.2.), Splitu i Vinkovcima (22.2.), Dubrovniku (23.2.), Osijeku (27.2.), Vukovaru (28.2.) i Slavonskome Brodu (29.2.).