”Cilj molitvene zajednice je Krista nasljedovati u odnosu prema sebi, obitelji, društvu, poslovnom okruženju i prema Bogu”, stoji na mrežnoj stranici SKAC-a, koja poziva sve zainteresirane muškarce da se pridruže njihovu novom projektu.

Cilj muške molitvene zajednice je vježbanje u krepostima kroz poduku, iskustvo i zajedništvo. ”U grupi ćemo se družiti s Kristom i njegovom ekipom (mlađom i starijom), učiti na njihovim primjerima i dijeliti vlastita iskustva na danu temu”, piše na mrežnoj stranici SKAC-a.

Alati za postizanje cilja bit će eksperimenti i zadatci pomoću kojih će se prijavljeni muškarci upuštati u iskustvo i kušati ono što se obrađuje. Primjeri eksperimenata su sljedeći:

  • biti uzor mlađima,
  • planinarenje,
  • rad rukama,
  • ulazak u karakteristične neugodne situacije (npr., javni govor),
  • povremena organizacija susreta za širu mušku javnost.

Prijaviti se mogu momci u dobi od 18 do 25 godina, a dodatni je uvjet prethodno iskustvo praćenja samog sebe kroz 3D, 10 Božjih zapovijedi, Exitus ili duhovne vježbe bilo koje vrste.

Još jedan važan uvjet jest spremnost na promjenu života. ”Bit će neugodno i teško, ali plodonosno i Krist će te mijenjati kroz to i zato je bitno da budeš svjestan u što se upuštaš. Zato, ako nisi spreman, nemoj drugima uzimati mjesto – ima mjesta gdje se možeš uključiti”, naglašavaju iz SKAC-a.

Susreti su dvaput mjesečno, prve i treće srijede u mjesecu u 20 sati, a predviđeno trajanje susreta je sat vremena. Također, jednom mjesečno bit će organizirani eksperimenti koji će trajati najmanje dva sata, a najviše cijeli dan. Od svakog sudionika očekuje se redovito pohađanje programa.

Prvi susret održat će se 21. listopada u 20 sati, a prijavnica je dostupna ovdje: PRIJAVNICA.

Za sva pitanja javite se na: idom@skac.hr.